Много ме бре нервира кукање нашег народа.

Размишљам како да почнем о овој теми и налетех на блог неког мученика који кука на сав глас!

Те тешко се живи… Па тешко је у „ова времена“ писати блог…  Те мора и нешто и да се једе… Па ако биПросјак могли неку донацију… Колико ко може… сто динара – сто динара… Знам ја да је тешко и да се не може… Ево динарски а ево и девизни рачун… јадан ја кукала ми мајка….

Ма немој!

Која бре „ова времена“?

Време је увек исто! Ко зна и уме – има, ко не зна – моли за милостињу!

Какав смо ми народ… главе нам наштеловане да је 100 евра велико а тек 500 !!!!! Бог да те види!

ProsjakНису бре то никакве паре! То је милостиња! То је за дневни трошак, џепарац за средњошколца!

Потребе једне четворочлане породице у Србији су између 2.800 и 3.200 евра!

Да, да… И сад Ви који читате ово, наравно, кажете – „Овај је луд!!! О чему он то пише!? Које бре 3000 евра?!“

Е, па нисам луд… То су паре потребне за иоле нормалан живот у Србији. У неким земљама света нису довољне ни за месечне рачуне али, овде јесу. Па чак се може испланирати и осреднји одмор два пута годишње.

Како зарадити „толике“ паре?

– Па врло просто!

Прва ствар коју морате схватити је та да имате САМО ЈЕДАН ЖИВОТ и да ово није генерална проба. Нема, кад дођу неке године које починју са петицом – Е сад знам… Да ми је ова памет била ја би другачије… Е рекоше ми лепо иди у Енглеску са твојом дипломом бићеш Бог… А ја не хтедох, имао сам тада ону девојку… ма она није хтела иначе би ја сада радио у BMW-у.

Друга ствар је та да је једини кривац за Ваш неуспех онај мрачни, одвратни тип кога гледате свако јутро…. Док перете зубе, под условом да их перете пред огледалом, ако их уопште перете!Ускршња острва

Да, да… ВИ сте криви за свој неуспех ВИ и нико други. Ни мама, ни тата што нису оставили стан у Кнез Михаиловој да се издаје… Ни Милошевић и СПС… Ни нова ни стара Влада и министри… Све су то само изговори за лични неуспех. НИКО није крив само ВИ!

Највећа тајна успеха је то да смо сви рођени једнаки – са истим бројем руку и ногу и мање више истим распоредом органа. У супротном су то медицински поремећаји.

Најбитнији орган – ГЛАВА

Успех иде из главе и то је веома једноставно. Уколико себи поставите лимит да сте задовољни са платом од 500 евра, то ће Вам се и десити. Врло брзо ће те радити за 500 евра зато што сте то и желели. И онда сте у зони комфора… Шта ћу сад ако кренем на бољи посао а он пропадне или мора пуно да се ради да би донео много веће резулте од овог старог. Па док ја то разрадим… ма боље ми је ових 500 „сигурних“. И онда добијете отказ… и кад је морање онда може други посао?  Фаснтастичан пример је то када се нађете у шуми пред рачвање пута. Лева и десна стаза… Шта сад? Кренете десно… кад тамо лед. Паднете и сломијете ногу. Болница … лечење… гипс… Прошло време, ране зацелиле опет на истом путу. Лево или десно? Ма ‘ајд опет десно! Бар знам да је лед а тамо лево не знам шта ме чека.

Рт Добре НадеСрпска логика:

– Боље познато лоше него непознато добро.

– Оно што нисам видео не признајем да постоји.

Е па људи морам да Вас разочарам… Рт Добре Наде и Ускршња острва стварно постоје иако их многи од Вас нису видели.

Не постоји посао који „иде лоше“. Постоје само послови који се раде на лош начин. Да би посао био успешан морате на самом почетку дефинисати неколко ствари:

– Шта желите од посла којим се бавите.

– Поставите себи циљ.

– Едукација

– Будите у фокусу.

– НЕМА ОДУСТАЈАЊА

Да би сте се бавили неким послом морате знати шта желите од истог:

Плаћање рачуна, добар ауто, велики стан, школовање деце…. Све је на Вама, требало би да имате жеље и снове.

Тачно и прецизно дефинишите циљеве у послу и животу. Направите себи концепт за следећих 10 година, подељен на по 5 година, па на године, месеце и на крају недеље. Пишите свако вече који су Вам циљеви за сутра, само тако се долази до крупних ствари.

Ниједан посао се не може радити без едукације. Е ту је наш највећи проблем. Едукацију вршимо по кафанама и кафићима. Окупи се друштво и паметује… Ма није ти то добро… нема ту пара… Ма знам ЈА бре, од моје тетке комшиница па њен зет има сестру, е њен дечко је радио тај посао и пропао. Немој да си луд да улазиш у то. Када дође време да се плати рачун у тој истој кафани или кафићу – сви преврћу џепове ! Немају ни 200 динџи у њима.Лексус

Ако желите да будете успешнији него што сте сад – учите од људи који су успешнији од Вас.

Па не може Вас научити како да зарадите више новца онај који зарађује мање од Вас. Да зна и уме зарађивао би више.

На жалост човек није машина па да као на старим фотоапаратима наштелује фокус и остане тако. Врло лако се поквари фокус. Рецимо да имате жељу да купите специфичан модел аутомобила. Е ту наступа Ваш прави „пријатељ“ па каже: “ Јеси ли ти луд, па то троши 17 литара!!??? А тек делови?!! А шта ћеш ако те неко удари?!? Замисли: крило, фар, хауба и браник – три сома гарантовано!!??!! Ма купи бре голфа двојку – цела лимарија 500 евра и још ако је дизел!!!!

Оде фокус… Прави пријатељ ће Вам увек дати подршку за достизање својих циљева јер Вас они чине срећним и задовољним. Замислите на колико „пријатељских“ наговарања да одустану су наилазили браћа Рајт при разговорима око авиона, Александар Грејем Бел за телефон, Едисон за камеру и сијалицу а тек ТЕСЛА…??

Шта би било да су одустали…? Па, ништа… Касније би се појавио неко ко не би одустао и имали би све то данас.

Лепа кућа зар не?Да је баш све како Ви замишљате у Вашим главама – нико не би возио лексус, мерцедес, порше… Не би људи становали у становима од 120 квадрата… Не би имали куће са базенима… Не би путовали по свету…

ВЕЛИКА је заблуда да бити богат, самим тим и успешан није добро, да се иза тога крије неко ЗЛО.

„Паре кваре људе“ – Најглупља изрека коју су смислили сиромашни да би оправдали своју неспособност. Најгоре што ћете чути у српском народу је:

„Мамицу му ј#“%#м ала имаааа, ала се на фатирао, ма ђубре једно!“

Како човек да помогне ономе ко нема ако ни он нема? Нисте о томе размишљали? Највеће добротворне фондације основали су богати људи – па чиме би то урадили сиромашни.

Сви смо рођени једнаки и имамо једнаке шансе за УСПЕХ. Битно је колико то желимо и колико нам је успеха довољно. Некоме је успех да купи пиво и цимне га испред продавнице, а некоме да заради довољно да када 30% својих прихода да у добротворне сврхе то буде значајна помоћ ономе коме је дата.

УСПЕХ није недостижна тачка, није дестинација – успех је путовање. Отисните се од своје зоне комфора и крените путем успеха. Промените мисли које мислите и радње које радите јер су Вас оне довеле ту где сте сада, и…

НЕ КУКАЈТЕ БРЕ!

МЕЊАЈТЕ СЕ!